08 June 2009

Gula-gula kapas



Masihkah anda ingat gula-gula kapas yang pernah kita nikmati ketika zaman kanak-kanak dahulu?dulu kalau x silap harga dalam rm0.20 hingga ke rm1.00...tol x?

Baru-baru ini, aku dan family ada lepak di Tesco Plentong,just makan-makan.so otw nak ke kereta, anak sedaraku Arif & Hakimy mengajak aku membeli junkfood...so sambil menanti mereka memilih kegemaran mereka,aku pon cuci mata melihat makanan yg ada,aku terpandang beberapa bekas lutsinar,didalamnya berbagai warna ada biru,pink,purple,ijo dan kuning,aku teliti memerhati,laaaaaa rupanya gula-gula kapas...hai zaman dah berubah....cara perniagaan pon semakin maju.......kalau dulu hanya dibungkus mengunakan plastik biasa,tetapi kini diisi didala, bekas plastik yang tahan lasak.....harga pon naik gak....x silap aku RM2.50 sebekas ......

I nilah dia dikatakan zaman berubah,walaupun bende x pernah berubah...tetapi....harga make up terlalu tinggi..nasiblah anak sedara x minta lebih2.....depa share jer....eekekekeee sekarang ni pelbagai cara dibuat untuk mendapatkan duit tol x?....hehehe aku fikir nak try niaga......harga keropok 20sen dalm plastik aku nak masukan dalam bekas plastik..n letak harga rm2.00 rasa2 laku x? ahaks.....

5 comments:

agustina said...

huhu...iza..w/pun kepok 2 rege 2kupang...tp bile diletak dlm bekas comel n kiut miut..letak rm3 pun org akn beli...percayalahhhh....

Bidadari Exquisite said...

waaa. gula2 kapas dlu beli kat babu roti je.
20 sen..
tp skrg xtau lh brape hinggit sbb dh lame x mkn..
klu nmpk pn, kat care4 tp xnk beli.
hakhakhak..

**pesanan penaja dr ira, akk dpt award sbb mkn gula2 kapas ni. klu nk murah pegi je pulau kapas, kompem murah. hahahha :P Chill =))

Haniza Sulaiman said...

wakakaka ada org rupanyer .....amboi2 ira akak sumbat kang kapas kat tinger br tau

Bidadari Exquisite said...

p amik award tu kat blog ira ler..

**lg skali anda telah di tag.. Kejujuran dan keikhlasan mengeratkan lagi kasih sayang antara satu sama lain =))

agustina said...

uitss..ira...kalo amik gula2 kapas kat pulau kapas tur..amik pasir pantai dier jer rrr ...pasir dier tur yg putih mcm kapas...skang yer gula2 kapas x sedap...x mcm zaman ibu tecik2 dulu..dulu sekupang jew...beli kat paso mlm...jual atas motor jew...siap ader buyi hon....piet...piet...bunyi hon dier....