09 October 2014

saja membebel..hehee part #1

Agak lama juga aku x mencoretkan segala yang terbuku dihati ku...
Setelah lama terbuku di hati...hehehe

Biz...
~ Biz aku terpaksa mulakan langkah untuk memperkukuhkan syarikat HoneyLicious Homebiz selepas aku nekad meninggalkan syarikat lama yang aku JV dengan insan yang patut aku tidak perlu kenal...hehehe (masih tersimpan apa yang berlaku...Semoga Allah dapat melembutkan hati aku untuk memaafkan mereka....walaupon hampir 4 bulan..still sakit lagi...penghinaan atas aku...)
~ Aku mulakan biz Candy Buffet aku dengan barang2 ni...
korang sendiri boleh fikir apa yang terjadi?? atau korang ingin aku bercerita?? aku hanya minta hak aku dalam company tu jer...hak yang aku beli dengan duit gaji aku,namun saat aku perlukan...pompuan tu x bagi kat aku...Ya Allah aku redha kan diri mengeluarkan duit simpanan yang aku simpan utk mengambil lesen dan utk kegunaan aku utk masa yang mendatang...atas bantuan kak Ani & Kak Iman (rakan sekerjaku) aku g membeli barang2 ni..dengan modal yang kecik..untuk harapan customer yang menempah Candy Buffet berpuashati...Alhamdulillah syukur Ya Allah....
First Candy Buffet aku buat bersama adik angkat ku..Khai Nor..khai yang banyak memberi sokongan kat aku dalam biz Candy Buffet ni..dia pon Jv aku ngan kak ngah ...semuanya berjalan dengan lancar...sehingga kini ada beberapa Candy Buffet yang kami buat yang paling best bila sebuah sekolah swasta dan seorang Dato' berminat mengambil kami untuk memeriahkan majlis mereka....
teringin juga nak memiliki kedai sendiri..tapi..bila fikir itu semuanya kos..so fikir bebaiklah yer....
Berkenaan biz coklat pula...serius ku akui....agak slow....tapi baru2 ini Alhamdulillah aku di tawarkan mengikut program anjuran JPW...walaupon xde hasil yang menguntungkan...namun aku n kawan2 try promote produk jenama HoneyLicious ni...tQ For Cik Hajar & En.Mohammad Ali atas peluang yang diberi.



itu berkenaan tentang biz....(sebenarnya ada yang terbuku dihati lagi ni)

No comments: